AYDIN / YENİPAZAR - Yenipazar İmam Hatip Ortaokulu

e-twinning Projemiz:Birlikte Büyüyelim (Let’s Learn and Grow Together)

Proje Adı: Birlikte Büyüyelim (Let’s Learn and Grow Together)

·         Projenin Kapsamı ve Amaç            : Projenin temel amacı; günümüzde insan yetiştirmede en çok kazanım bakımından verilmesi gerekli; merhamet, yardımseverlik, sevgi ve saygı gibi kavramları benimsetmek ve bu değerleri insan hayatına yön verecek şekilde özümsetmede pratik ve etkili kazanım sağlamaktır. Projemiz boyunca, bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizle her ay bir tane olacak şekilde Değerler Eğitimi kapsamında etkinlik ve çalışmalar yapılacaktır. Bu proje sonunda öğrencilerimiz gerçek hayattaki insan ilişkilerinde temel alınacak değerleri kendi hayatlarında gösterebilecekler, doğa ile ilgili sorumlulukları, hayvan sevgisi, yardımseverlik gibi kavramları yaşayabilecekleri uygulamalı ortamlar oluşturacaklardır.

• Hedefler

1.      Saygı, sevgi, sorumluluk ve yardımseverlik değerlerinin gerçek hayatta yaşantı yoluyla öğrenilmesini sağlamak

2.      Öğrencilerde vicdan ve merhamet duygularını pekiştirmek.

3.      Doğa ve hayvan sevgisini pekiştirmek

4.      Web 2.0 araçlarını kullanarak teknolojinin gerektiği yerde kullanabileceği kadar kullanabilmeyi sağlamak

5.      Okul ile çevre arasındaki sosyal bağlılığı güçlendirmek

·         Çalışma Süreci

Çalışmalarımız 1 Aralık 2023 tarihinde başlayacak ve 30 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Her ay (Aralık, Şubat, Mart, Nisan) aylarında ayrı ayrı etkinlikler yapılacaktır. Bu etkinlikler; yardımseverlik, sevgi, saygı ve sorumluluk alanlarından gerçekleştirilecektir.

Her ay bir değer için plan hazırlanarak tüm ortaklar tarafından plandaki çalışmalar gerçekleştirilecek. Düzenli olarak değerlendirme webinarları yapılacak. Yapılan çalışmalar twinspace'e yüklenecektir.
Detaylı çalışma planı sayfalarda paylaşılacaktır.

Beklenen Sonuçlar

1.      Öğrencilerde sevgi, saygı, sorumluluk ve yardımseverlik duyguları pekişecektir.

2.      Gerçek hayatta ve uygulamalı, yaşayarak öğrenme fırsatı sağlayacaktır.

3.      Birlikte iş yapma, başarı elde etme ve sorumluluk üstlenmede beceri kazanılacaktır.

4.      Web2 araçlarının tanınması sağlanacak ve etkili kullanımı gerçekleşecektir.

5.      Okul ve çevresi ile çok olumlu bir hava yakalanacaktır.

6.      Vatandaşların insan yetiştirmede bu değerlerin kazanılmasındaki önemi kavrayabilmeleri ve bu sürecin bir parçası, ortağı olmaları sağlanacaktır.

7.      Proje dâhilindeki tüm bireylerin gelecek nesil ve gelecek neslin yetiştirilmesi ile ilgili kaygıları azalacaktır.

Planlama        :Aylara göre çalışma konuları ve planlama aşağıda belirtilmiştir.

ARALIK- SAYGI

1. Ekibin toparlanması

2. Görev dağılımı ve iş bölümü

3. Poster ve logoların hazırlanması